Skip to main content

Van 30 oktober tot en met 5 november 2023 is het de Nationale Klimaatweek. Je kunt natuurlijk het hele jaar bezig zijn met verduurzamen maar de Klimaatweek is een mooi extra moment om (energie) te besparen, minder CO2 uit te stoten, de tuin te vergroenen, zuiniger om te gaan met water en materialen te hergebruiken. Dat is goed voor onze omgeving en portemonnee. Op naar een groener, schoner en duurzamer Helmond. Jij doet toch ook mee?

In het kader van de Nationale Klimaatweek staan medewerkers van de gemeente Helmond op zondag 29 oktober tijdens de FairTrade & Global Goals Markt in de binnenstad om met je in gesprek te gaan. Zij geven informatie over de voordelen van het aanleggen van een groen dak en het vergroenen van je tuin. Klimaatburgemeester Brigitte van de Koevering organiseert op maandag 30 oktober een duurzame inspiratiesessie op de Brainport Human Campus. Wethouder Arno Bonte reikt tijdens de Klimaatweek de Groene Pluim uit. De Groene Pluim is een blijk van waardering voor ondernemers die dagelijks werk maken van duurzaamheid. Tot slot staan op vrijdag 3 november medewerkers van de gemeente Helmond in de binnenstad bij de AH XL om met je in gesprek te gaan over water- en energiebesparing. De eerste 250 inwoners ontvangen die dag een gratis douchezandloper (wekker).

Meer informatie
Organiseer je zelf tijdens de Klimaatweek een activiteit in Helmond die voor alle inwoners toegankelijk is? Mail deze dan naar energietransitie@helmond.nl zodat je activiteit ook op www.heelhelmondduurzaam.nl gedeeld kan worden.

Zelf aan de slag?
Wil je graag zelf aan de slag? Maar weet je nog niet hoe? Bekijk de tips en het overzicht aan regelingen.

Laat een reactie achter