Skip to main content

Zelf aan de slag?

In Helmond maken we onze omgeving klaar voor een veranderd klimaat met extremer weer. Dit doen we samen met onze inwoners, bedrijven en partners in de stad. Laat u inspireren en kijk wat u kunt doen. Samen maken we heel Helmond duurzaam.

Energiebesparende tips

De prijzen voor aardgas en elektriciteit zijn erg hoog. Een goed moment om aan de slag te gaan met het besparen van energie. Zo bespaar je geld, krijg je een comfortabeler huis en help je mee voor een beter klimaat. Er is van alles dat u kunt doen. Helpt u mee?

Tips

Voor slimme Energiebespaartips en het besparen van maar liefst 10-35% op gas en elektriciteit!

Onafhankelijk advies

Heeft u liever onafhankelijk advies of zoekt u meer informatie? Ga dan naar het Energiehuis Slim Wonen. Zij helpen u graag.

Regentonnenactie

Ook u kunt een bijdrage leveren. Door bijvoorbeeld het plaatsen van een regenton.

Tips

Klik op dit blok voor handige tips om uw huis en tuin klimaatbestendig te maken.

Tegelactie

Meer groen en minder tegels in hun tuin.

Uw huis en tuin klimaatbestendig

Nederland moet zich aanpassen aan hitte, droogte en hoosbuien. We kunnen onze omgeving regenbestendig maken, zorgen voor verkoeling en meer planten en bomen aanbrengen. Zo brengt de gemeente meer groen aan in de straat. Want eén grote boom geeft net zoveel koelte als 10 airco’s. Daarbij houden planten en bomen water vast. Dat is belangrijk voor droge periodes.

Hulp nodig?

Laat u adviseren!

Liever een compleet advies op energie besparen in uw woning en over welke subsidies u daarvoor kunt gebruiken? Ga dan naar het Energiehuis Slim Wonen. Daar kunt u terecht voor gratis en onafhankelijk advies, tips en meer informatie. Ook organiseren ze regelmatig een thema-avond.

Naar website
Subsidies en regelingen

De gemeente heeft plannen om energie te halen uit natuurlijke bronnen, zoals wind, waterkracht en zon. Deze bronnen worden steeds aangevuld en raken niet op. Ook willen we minder CO2 die vrijkomt in de lucht en meer ruimte voor groen en water. We maken onze stad klaar voor een veranderd klimaat met extremer weer. Wilt u zelf aan de slag? Er zijn verschillende subsidies en regelingen waar u mogelijk gebruik van kunt maken. Kijk hier welke hulp u kunt krijgen.

Naar website
Moeite met het betalen van uw energierekening?

Heeft u moeite met het betalen van uw energierekening? Wellicht komt u in aanmerking voor de jaarlijkse energietoeslag. Kijk voor meer informatie op website van gemeente Helmond

Naar website