Skip to main content

Agenda

Hieronder vind je de activiteiten terug die plaats zullen vinden, om projecten op te starten waarmee we de klimaatdoelstellingen van 2030 zullen behalen.

Tweede Klimaatconferentie

Op 12 juli 2023 vindt de tweede Klimaatconferentie plaats. U bent van 19.30 tot 21.30 uur van harte welkom in Het Speelhuis! Inloop vanaf 19.00 uur.

Meer weten

Energiehuis Slim Wonen

Gratis bijeenkomst ‘Zonnepanelen: zelf stroom opwekken?’
De bijeenkomst is op 22 mei 2023 van 19.30 – 22.00 uur in het Energiehuis aan de Torenstraat 3 in Helmond.

Meer weten

Transitielab

Wat hebben we mooie stappen gezet afgelopen vrijdag 14 april tijdens het Transitielab in het Speelhuis in Helmond! Ruim 160 vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, bedrijven en kennisinstellingen kwamen bij elkaar om de volgende stap te zetten richting het Klimaatcontract. En met succes!

Meer weten

Klimaatconferentie

Wat kunnen we in Helmond doen om in 2030 Klimaatneutraal te zijn? Dat was het gespreksonderwerp tijdens de Helmondse Klimaatconferentie op 30 maart jl. in Wijkhuis De Fonkel. Een avond waarop ideeën, zorgen, dromen en ook kritische geluiden te horen waren.

Meer weten

Solutionslab

Tijdens het Solutionslab op 13 maart 2023 kregen diverse inspirerende sprekers het woord. Onder andere Minister van Klimaat & Energie Rob Jetten, natuurfilosoof Koert van Mensvoort (TU/Eindhoven) en voormalig VN jongerenvertegenwoordiger Hajar Yagkoubi waren erbij.

Meer weten

Doorbraaklab

Wat hebben we een vliegende start gemaakt maandag 13 februari tijdens het DOORBRAAKLAB bij Post#5700. Ruim 100 vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, bedrijven, kennisinstellingen en de gemeente Helmond kwamen bij elkaar om te brainstormen over welke doorbraken er nodig zijn om Helmond in 2030 Klimaatneutraal te maken.

Meer weten