Skip to main content

Agenda

Hieronder vind je de activiteiten terug die plaats zullen vinden, om projecten op te starten waarmee we de klimaatdoelstellingen van 2030 zullen behalen.

Klimaatavond in het Annatheater

Vrijdagavond 26 april is er in het Annatheater een avond over natte en droge periodes in Helmond. De avond start met een paneldiscussie over de toekomst van de regio. Het panel bestaat uit wethouder Arno Bonte (Groenlinks Helmond), Sikko Oegema (Waterschap Aa en Maas), Janke van Dijk (boerin, Paludi Plants) en Liselot Cobelens (Designer, Studio Liselot Cobelens) en wordt begeleid door dagvoorzitter Michel Loeve. Vanuit de zaal kunt u deelnemen aan de discussie.

Aansluitend wordt de film The Forest Maker (2021) getoond. Voorafgaand aan het programma en in de pauze kunt u het tapijt “Drylands” van designer Liselot Cobelens bezichtigen.

De avond wordt georganiseerd door Stichting Duurzaam Aanpakken in samenwerking Groenlinks Helmond en is tot stand gekomen met dank aan Oxfam Novib.

Meer weten

Klimaatlab 2

Tijdens het tweede KlimaatLab op 13 november 2023 van 14.30 tot 17.00 uur in de Hal van 100 op het Stadhuis in Eindhoven gaan maatschappelijke organisaties en medewerkers van de gemeenten Helmond en Eindhoven met elkaar in gesprek, wisselen kennis uit en/of leggen verbindingen.

Het doel van de middag is om inwoners, bedrijven, organisaties en ambtenaren, die elkaar nodig hebben of kunnen versterken bij de uitvoering van projecten, aan elkaar te koppelen.

Meer weten

Klimaatlab 1

Tijdens het eerste KlimaatLab op 10 oktober 2023 gaan maatschappelijke organisaties met elkaar in gesprek, wisselen kennis uit en/of leggen verbindingen.

Meer weten

FairTrade & Globalgoals markt

Op 29 oktober 2023 vindt er weer een FairTrade & Gloabal Goals markt plaats in het centrum van Helmond.

Meer weten

De Klimaatburgemeester ontvangt

Op maandag 30 oktober 2023 gaat de Nationale Klimaatweek van start. In het kader daarvan organiseert Klimaatburgemeester Brigitte van de Koevering een inspirerende middag op de Brainport Human Campus bij De Driessen Groep.

Meer weten

Tweede Klimaatconferentie

Op 12 juli 2023 vindt de tweede Klimaatconferentie plaats. U bent van 19.30 tot 21.30 uur van harte welkom in Het Speelhuis! Inloop vanaf 19.00 uur.

Meer weten

Energiehuis Slim Wonen

Gratis bijeenkomst ‘Zonnepanelen: zelf stroom opwekken?’
De bijeenkomst is op 22 mei 2023 van 19.30 – 22.00 uur in het Energiehuis aan de Torenstraat 3 in Helmond.

Meer weten

Transitielab

Wat hebben we mooie stappen gezet afgelopen vrijdag 14 april tijdens het Transitielab in het Speelhuis in Helmond! Ruim 160 vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, bedrijven en kennisinstellingen kwamen bij elkaar om de volgende stap te zetten richting het Klimaatcontract. En met succes!

Meer weten

Klimaatconferentie

Wat kunnen we in Helmond doen om in 2030 Klimaatneutraal te zijn? Dat was het gespreksonderwerp tijdens de Helmondse Klimaatconferentie op 30 maart jl. in Wijkhuis De Fonkel. Een avond waarop ideeën, zorgen, dromen en ook kritische geluiden te horen waren.

Meer weten