Skip to main content

Twee Helmondse bedrijven hebben vandaag een Groene Pluim ontvangen uit handen van wethouder Arno Bonte. Een bijzonder moment voor Pero Swinkels, mede-eigenaar van Regbat Helmond en voor Koen de Rooij, Directeur Duurzaamheid van de Driessen Groep.

Regbat

Regbat Helmond opende 5 jaar geleden zijn deuren. Pero Swinkels, mede-eigenaar en oprichter, is een gedreven ondernemer die ervan houdt dingen te repareren of te hergebruiken. De door Regbat ontwikkelde regeneratie methode voor accu’s en tractiebatterijen zorgt ervoor dat deze producten een tweede, derde of zelfs vierde ronde meekunnen. Dit levert kostenbesparing, efficiënter gebruik van grondstoffen en enorme milieuwinst op. Bovendien heeft het bedrijf geen onnodige afvalstromen. Regbat is een erkend leerbedrijf, maatschappelijk zeer betrokken en benut de kwaliteiten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Driessen Groep
De Driessen Groep werkt in het domein van mens en werk en is gespecialiseerd in de sectoren overheid, onderwijs en zorg. De dienstverlening van Driessen groep draagt bij aan het creëren van (duurzaam) werk- en leergeluk. In hun Learning Lab werken studenten samen aan sociale vraagstukken om werkgeluk te realiseren. Veel medewerkers zetten zich in voor sociale en duurzame projecten zoals World Clean-up dag. Driessen Groep heeft een duurzaam inkoopbeleid waarbij eisen worden gesteld op het gebied van people, planet, en profit. Zij scheiden afvalstromen en hergebruiken materialen als het gaat om de inrichting, aankleding en het meubilair van hun panden en werkkleding van medewerkers. De bedrijfsgebouwen bevatten zonnepanelen, leaseauto’s zijn zoveel mogelijk elektrisch en rondom de panden is aandacht gegeven aan biodiversiteit en de opvang van regenwater.

Over de Groene Pluim
De Groene Pluim is een stimuleringsprijs voor bedrijven die zich inzetten op het vlak van duurzaamheid en sociaal beleid. Om voor zo’n pluim in aanmerking te komen doorloopt een bedrijf een professionele audit. Een jury beoordeelt in welke mate het bedrijf bijdraagt aan een aantal Sustainable Development Goals (SDG’s). Stichting De Groene Pluim wil met dit landelijke initiatief ondernemers stimuleren om op een positieve manier bij te dragen aan het klimaat. Door De Groene Pluim ontstaat een netwerk van bedrijven die elkaar inspireren. Meer informatie: www.degroenepluim.nl.

Laat een reactie achter