Skip to main content

Stoeptegels vervangen door groen: ‘Operatie Steenbreek’ heeft de afgelopen jaren in Helmond al veel geveltuintjes opgeleverd. Op het To Hölscherplein zorgden de bewoners, de gemeente, woningbouwvereniging Volksbelang en de LEV-groep op 28 februari 2024 voor een mooi vervolg. Het openbaar groen is er vervangen, zeven buurtbewoners hebben tegelijkertijd een geveltuintje aangelegd en de kinderen uit de buurt bouwden samen met IVN een insectenhotel.

Kinderen planten plantjes
Plantjes planten
Geveltuintje aanleggen
To Hölscherplein

Het is goed om te zien dat veel Helmonders enthousiast zijn om onze stad groener te maken. Meer groen in de straat maakt het gezelliger én gezonder.

De gemeente is in 2023 in gesprek gegaan over wat omwonenden belangrijk vonden voor het plein. Een paar wensen die vervuld konden worden: het verharden van zandpaadjes die vaak door kinderen worden gebruikt en het planten van een boom op het pleintje die op warme zomerdagen kan zorgen voor extra verkoeling. Ook is er gekozen voor meer variatie in beplanting om de biodiversiteit te stimuleren.

Bewoners en kinderen hebben samen met de gemeente, Volksbelang en de LEV-groep geveltuintjes aangelegd om zo het plein nog groener te maken. Ook zijn zij samen aan de slag gegaan om op het plein een insectenhotel te vullen om de biodiversiteit te stimuleren.

Meer informatie

Inwoners die ook graag een geveltuintje aanleggen, kunnen voor meer informatie terecht op www.helmond.nl/geveltuintje. Daar staan praktische tips en welke stappen belangrijk zijn om hierin te doorlopen.

Laat een reactie achter