Skip to main content

Op Wereldwaterdag stonden we stil bij het zuinig omgaan met (regen)water. In Helmond maken we onze omgeving klaar voor een veranderd klimaat met extremer weer. Denk aan hevige regenval of extreme hitte met een tekort aan water in de zomer. Regenwater kun je met een regenton opvangen om daarmee de planten in je tuin of huis water te geven. Door het regenwater af te koppelen van je riool draag je er ook aan bij dat het riool tijdens een flinke hoosbui minder overbelast raakt.

Gratis regenton en tuinbon
Om het klimaat en jou een handje te helpen, kon je in april meedoen aan een leuke fotowedstrijd. Wethouder Arno Bonte heeft aan winnaar Veronique een regenton én plantenbon t.w.v. €150 overhandigd waarmee ze de tuin kan vergroenen. Daarnaast hebben 10 inwoners een gratis regenton ontvangen. Een regenton vangt water op van het dak wat gebruikt kan worden voor planten in de tuin.

Winnaar Veronique: ”Ik heb twee regenpijpen achter, dus deze regenton komt goed uit!”.

Regentonnenactie 2024
Twee keer per jaar organiseert de gemeente Helmond een regentonnenactie waarmee je €30 korting op de aanschaf van een regenton krijgt. De volgende actieperiode loopt van 15 september tot en met 15 november 2024. Houd hiervoor onze kanalen in de gaten.

Laat een reactie achter