Skip to main content

Het is Wereldwaterdag. Een dag waarop we stilstaan bij het zuinig omgaan met (regen)water. In Helmond maken we onze omgeving klaar voor een veranderd klimaat met extremer weer. Denk aan hevige regenval of extreme hitte met een tekort aan water in de zomer. Regenwater kun je met een regenton opvangen om daarmee de planten in je tuin of huis water te geven. Door het regenwater af te koppelen van je riool draag je er ook aan bij dat het riool tijdens een flinke hoosbui minder overbelast raakt.   

Om het klimaat en jou een handje te helpen, kun je meedoen aan een leuke fotowedstrijd. We geven 1 cadeaubon weg t.w.v. 150 euro om je tuin te vergroenen. Daarnaast maken 10 inwoners kans op een gratis regenton (exclusief aansluitingsmateriaal).   

Plaats vóór 6 april 2024 je favoriete foto van jouw tuin in de reacties op dit bericht. Geef daarbij aan waar in jouw tuin je graag de regenton wilt plaatsen. Of plaats zelf een foto online, tag daarin de gemeente Helmond en gebruik de hashtags #fotowedstrijdhelmond #mijntuin #regenton #wereldwaterdag en #helmond  

Op 15 april maken we de winnaars bekend. Mocht je nu niet in de prijzen zijn gevallen, dan kun je t/m 31 mei 2024 gebruikmaken van een voucher om met € 30,- korting zelf een regenton aan te schaffen. Op www.helmond.nl/regenton vind je de voucher en lees je hier meer over.   

De regenton op de foto kan afwijken van het model dat we weggeven als prijs tijdens deze winactie.  

Laat een reactie achter