Skip to main content

Nieuw in Helmond: de Tegeltaxi

In de week van 15 april 2024 hebben inwoners, samen met het Repaircafé, Woonpartners, Inloophuis De Cirkel en Stichting Speel je mee op en rondom het Groet- en Ontmoetplein in Helmond-Oost tegels gewipt en nieuwe tuintjes aangelegd. De tegels werden opgehaald door de Tegeltaxi, een initiatief van de gemeente Helmond om inwoners te helpen met het vergroenen van hun buitenruimte.

Bij de tuintjes op het Groet- en Ontmoetplein staan bordjes waarop te lezen is hoe de tuintjes te verzorgen zijn. Het leuke is dat de tuintjes allemaal anders zijn: een geveltuintje, een fruittuintje, een kruidentuintje, een tuintje met vaste planten en één met zomerbollen. Op het Groet- en ontmoet plein kan je kijken hoe een klein tuintje een binnenplaats extra groen maakt.

Wil je samen met je buren aan de slag om je tuin te vergroenen? Mail dan naar steenbreek@helmond.nl. Bij voldoende tegels laten we de tegeltaxi nog een keer rijden. Wil je zelf een geveltuintje of boomtuintje aanleggen? Ga dan naar www.helmond.nl.

Ophalen planten in een blauwe kruiwagen

Ophalen planten in een blauwe kruiwagen

Geveltuintjes aanleggen

Geveltuintjes aanleggen

Laat een reactie achter