Skip to main content

Warmterotonde BZOB

Missietraject: Opschaling duurzame bedrijventerreinen

Bij productieprocessen van bedrijven moet soms gekoeld worden, wat energie kost. Soms komt er juist warmte vrij, die nu vaak verdwijnt. Met de warmterotonde winnen en verdelen we samen warmte. Wat het ene bedrijf overheeft, kan de ander gebruiken.

Meer over dit project weten?

Lees meer

Het initiatief

Met de Warmterotonde op bedrijventerrein Zuid Oost Brabant (BZOB) wordt ingezet op de realisatie van een duurzaam en betrouwbaar warmtenet.

Het is een initiatief van Smart Synergy Helmond, een uniek en ambitieus programma waarin ondernemers intensief met elkaar en de gemeente Helmond samenwerken.

Hoe maken we er Helmond duurzamer mee?

Met dit initiatief wordt er slim gebruikgemaakt van elkaars energieoverschot: minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, minder CO2-uitstoot, minder CO2-belasting. Ondernemers zetten met elkaar én met de leverancier de stap naar een haalbare businesscase voor hun energiebehoefte. De omgeving, waaronder Rijpelberg en Brouwhuis, profiteert mee: de warmte die overblijft, is beschikbaar voor deze woonwijken.

Wat levert het jou als ondernemer op?

Door met andere bedrijven aan te sluiten op een lokale warmtebron ben je als individuele ondernemer minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en versterk je je concurrentiepositie.

Hoe ver staat het initiatief?

Serge van den Berg (EnergieBureau): “het is op BZOB echt mogelijk om restwarmte te leveren aan de omgeving. Bedrijven kunnen een duurzame bijdrage leveren aan de omliggende wijken en de bedrijven op het eigen terrein. Dat is niet morgen geregeld maar het kan en er zijn gelukkig een aantal topondernemers die er hun nek voor uitsteken.”

Meer weten?

Wil je meer weten over de Warmterotonde Bedrijventerrein Zuid Oost Brabant? Of heb je als ondernemer interesse om aan te haken? Neem dan contact op met Serge van den Berg door te mailen naar s.vandenberg@hetenergiebureau.nl of kijk op https://www.bedrijventerreinenhelmond.nl/warmterotonde-bzob