Skip to main content

Mariska en Ton hebben hun huis volledig verduurzaamd

Missietraject: het nieuwe normaal opschalen in de wijken

Mariska en Ton hebben 25 zonnepanelen en een warmtepompboiler voor warm water. ‘We verwarmen ons huis met een aircosysteem en als het fris wordt op de plek waar we op dat moment zijn, verwarmen we bij met een infraroodpaneel. In onze tuin hebben we een regenwaterton, een composthoop en Ton heeft van het hout van ons afgebroken tuinhuis zelf een loungebank gemaakt. Op deze manier proberen we ons duurzame steentje bij te dragen’, aldus Mariska.

Denk jij er ook over je huis te verduurzamen? Of zelf aan de slag met de hulp van energiecoaches van het Energiehuis Slim Wonen? Lees ter inspiratie het hele interview.

Tahné en haar gezin
Zonnepanelen op het dak

Tip van Tahné
‘Ik heb me verdiept in de financiering van het energiezuinig maken van onze woning. De conclusie is dat we met het lenen bij de gemeente ongeveer € 100,- per maand aan rente en aflossing kwijt zijn en we € 200,- besparen. Per saldo is dat dus een winst van € 100,- per maand en als ik dat doorreken over de hele looptijd van de lening over 15 jaar is dat € 18.000,-! Én daarnaast wordt ons huis ook nog eens meer waard.’

Wil jij ook hulp bij het verduurzamen van je huis?

Meer info over het EnergieHuis Slim Wonen