Skip to main content

Gezocht: Duurzame aanpakkers die zich inzetten voor een duurzamer Helmond

Het initiatief Duurzaam Aanpakken laat zien hoe jij een stap kan zetten richting een duurzaam leven. Initiatiefnemer Yvette Loeve van Pakt Aan vertelt je hoe. 

Meer over dit project weten?

Lees meer

Wij helpen je op weg

We willen inwoners op een laagdrempelige manier laten ontdekken en ervaren hoe leuk en makkelijk het eigenlijk is om duurzaam bezig te zijn. Hierbij geven we dan ook aandacht aan lokale ondernemers die hierin vooroplopen. Zo brengen we je op ideeën en ondersteunen we tegelijk de lokale ondernemers.” 

Veel kleine stapjes maken samen één grote

Vaak hoor je wat grote bedrijven moeten doen om het beter te doen. Welke maatregelen ze bijvoorbeeld moeten nemen om minder co2 uit te stoten. Dat is natuurlijk super belangrijk. Als inwoners samen kunnen we ook iets doen. We voelen ons vaak ‘te klein’ om iets bij te kunnen dragen of denken dat het geen zin heeft, maar wanneer iedereen één klein stapje zet, maken we samen een hele grote. 
Dat doet iets. Gooi bijvoorbeeld geen afval op de grond en raap zo af en toe eens iets op wat er niet hoort, pak één dag in de week de fiets in plaats van de auto, koop minder kleding en spullen of ga voor tweedehands.  

Drijfveer

Ik vind het ontzettend leuk om voor de dagelijkse dingen opzoek te gaan naar een duurzame optie. Mijn drijfveer is dan ook om duurzaamheid zo makkelijk en leuk mogelijk te maken en daarmee anderen te inspireren een klein stapje te zetten. Want samen komen we echt heel ver! 

Wat kun je doen?

Ik zoek medeHelmonders die graag Duurzame Aanpakker willen worden. Dit kan door je aan te sluiten bij de Rommelrapers (samen zwerfvuil rapen), door lid te worden van de Kledingketting Ruiltas of door een keer mee te gaan tijdens een duurzame wandeling langs ondernemers in Helmond. Ook voor het meedenken en opzetten van nieuwe activiteiten is altijd ruimte. 

Wat levert het je op?

Als Duurzame Aanpakker ontmoet je gelijkgestemden en tegelijkertijd creëer je voor jezelf en jouw medeHelmonders een fijne en gezonde woonomgeving. Ondernemers die zich aansluiten noemen we Duurzame Aanjagers. Zij worden op de kaart gezet zodat inwoners hen makkelijk kunnen vinden.

Wil je graag meer informatie of lijkt het je leuk om aan de slag te gaan als Duurzame Aanpakker? Neem dan contact op met Yvette Loeve van Pakt Aan door te mailen naar info@pakt-aan.nl